Doğal Taşların Çakra ve İnsanlara Faydaları

1.Kök çakrası
-Lal taşı: Çok özel bir taştır. İnsanların bütün negatif enerjilerini alıp pozitife çevirmede çok yardımcıdır.Bu taş günlük hayatımızda oluşan stres ve yorgunluğu hafifletmeye yardımcı olur
-Dumanlı Kuvars: Kişinin yaşanılan ana odaklanmasını sağlar.Koruyucudur.Özellikle meditasyonda kullanılabilecek etkili bir taştır.
-Kan taşı: Hiç bitmeyecek gibi görünen sorunların ortasında ümitsizliğe kapıldığınızda dayanma gücünüzü arttırır.
-Jasper:Erkeklerde, erkeklik özelliklerini artırır. Güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir.



2.Sakral çakrası
-Turuncu Kalsit: Fiziksel düzeyde çalışır ve hara çakrasından istenmeyen enerjiyi dışarı taşıyarak denge oluşturmakla çok etkilidir.
-Sarı Topaz: Bu çakrada yüksek manevi seviyede oluşan enerji dengesizlikleri düzenler.Evrensel enerjinin bedene akmasını sağlar.
-Ateş Opali: Yaratıcılığı teşvik eder ve duygusal blokajları kaldırır.
-Ay Taşı: Ay taşı, hara çakrasını dengelemek için ideal taştır. Ay taşı geleneksel olarak uykusuzluk tedavilerde kullanılırdı ve özellikle dişi enerjisi ile çalışır.
-Kan Taşı: Mücadele fırsatlarını farketmenize, zayıflık ya da cesaretsizlik duygularını gidermenize yardım eder.
-Turuncu Aventurin: Duygusal bakımdan dengeleyicidir ve depresyona karşı etkilidir. Fiziksel gücü ve canlılığı artırır. Kalp sağlığını korur. Aynı zamanda şans taşıdır.

3.Solar Plexus Çakrası
-Sarı topaz: Solar pleksus çakrasını aktive etmek için en ideal taştır. Sarı topazın küçük ham kristali aurik alanınıza altın parlaklığı getirmeye yardımcı olur. Sevgi ve şans taşıdır ve bütün vücut metabolizması için mükemmel bir yardımcıdır.
-Zümrüt: Solar pleksus çakrası üzerinde kullandığımızda diyabetle ilişkili dengesizlikler ortadan kalkacaktır. Yetersizlik duygusundan kurtarır ve yaşama karşı duyulan minnet duygusunu güçlendirir.
-Kehribar: Astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını önler. Alerjileri önler ve iyileştirir.Ağrı bulunan yerlere sürüldüğünde ağrıyı azaltır.
-Mavi Safir: Fiziksel bedenimizi sakinleştirerek daha yüksek ruhani alemlere yol açar. Bu taş solar pleksus çakrasında özellikle derin bilgelik ve huzur getirir ayrıca derin stres yaşayan kişiler için mükemmel bir taştır.
-Sitrin: Bu çakrayı dengelemek için en iyi taş olarak önerilmektedir. Koyu renkli veya kararmış sitrin taşları almamaya özen gösterin enerjileri düşük olabilir.
-Zebercet: Kıskançlık ve bencillik gibi duygulardan arınmanızı sağlar. Zebercet gereksiz endişeden uzak kalmanıza yardımcı olur. Bedensel ve zihinsel denge sağlayarak gündelik hayatınızın daha pozitif olmasını sağlar.

4.Kalp Çakrası
-Peridot: Kalp çakrasını etkinleştirmek için kullanılan temel kristalidir. Peridot bu çakrayı çeşitli şekillerde çalıştırır ve hem aurik alanımızı, hem fiziksel bedenimizi toksinler ve kötü enerjilerden arındırır.
-Pembe Kunzit: Kalp çakrasını sakinleştiren en mükemmel taşlardan biridir. Pembe kunzit özellikle kırık kalpler veya bir yakının ölümünden sonrasındaki kederi iyileştirmede yardımcı olur.
-Rhodonite: İstenmeyen enerjileri temizlemek ve kalp çakrasını sakinleştirmek için kullanılan diğer önemli taşlardan biridir. Rhodonite taşı kalp çakrası üzerinde kullandıktan sonra, denge getirmek için pembe kuvars kristalini kullanabilirsiniz. Eğer panik atak şikayetleriniz varsa, rhodonite taşı yanınızda bulundurmak faydalı olabilir.
-Karpuz Turmalini: Kalp çakrasını dengelemek için şifacıların tarafından en çok tercih edilen taşlardan biridir. Bu taşın yeşil kısmı vücuda yaşam gücünün enerjisini getirir, pembe kısmı ise yatıştırır.
-Yeşil Aventurin: Kalp çakrasını yatıştırır, aynı zamanda kalp ve akciğerin enerjilerini dengeler.
-Yeşim: Aşırı duygusallığı yok eder. Korku ve endişeyi hıuzur ve güvene çevirir. Zihinsel odaklanmayı sağlar. Kozmik beden temizliği uygulamalarında kullanılan bir taştır.
-Pembe Kuvars: En önemli özelliklerinden biri kişilerin çevrelerinde oluşan negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerjiyi toplar.

5.Boğaz Çakrası
-Lapis Lazuli: Çok güçlü bir şifa taşıdır. Troid ve paratroid bezlerini güçlendirir. Sinir sistemini dengeler. Düşüncelerimize zenginlik kazandırır, kaygılarımızdan arındırır.
-Mavi Topaz: Hipotroide neden olan dengesizlilkleri giderir. Metabolizmayı güçlendirir. Diğer adı Aşk Taşı’dır. Uykusuzluk sorununa çare olduğu bilinir.
-Turkuaz Taşı (Fruze): Dinginlik verir ve kaygıları yok eder. Renginden ve yüksek enerjisi sayesinde kederli durumları izole eder ve huzur verir. Tansiyonu da düzenleyici etkisi vardır, bedeni kuvvetlendirir.
-Aquamarin: Depresyona karşı etkilidir Hipofiz ve troid bezleri, nezle, sinir uçları iltihabı,sinir sistemini düzenleyici, göğüs iltihabı, göğüs kanseri, göz yaşarması, kabakulak, karaciğer, kronik bronşit, alerjiler, diş ağrısı, diş iltihabı, anjin, bademcik iltihabı, boğmaca, boyun ağrısı, aids, lösemi, şiş eller, solunum problemlerine üriner sistemine ve saraya iyi gelir.
-Florit Taşı: Duygusal mutsuzluk hissettiğinizde sizi rahatsız eden düşünceleri yok etmede florit taşı destek olacaktır. Boyun bölgesine yakın kullanılması durumunda dikkati odaklanmayı artırır ve kişinin kendine karşı yetersizlik hissini yok eder. Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Yatıştırıcı ve teskin edici özelliği sayesinde huzur vericidir.

6.Üçüncü Göz
-Moldavit Taşı: Ruhsal iletişim kuramadığımızı ve yaşamınızdaki ruhsallığın yetersiz olduğunu düşündüğünüzde, moldavit sizi ruhsallığınızla buluşturur. Sınırlı inançlarınızı bırakarak değişmenize ve yeniden oluşmanıza yol açar. Yoğunlaşma yaparken kullanılması fayda sağlar.
-Zümrüt: Beden-ruh-zihin için kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır verir. Zümrüt’e kimi yerlerde “Koşulsuz Aşk Taşı” da denmektedir. Arkadaşlık, evlilik ve aile bağlarını güçlendirir.
-Sitrin: Enerji verir ve canlandırıcıdır. Özellikle diyabet rahatsızlığı olanların tercih etmesi gereken şifalı taştır. kişinin kendine güvenini artırır.
-Safir: Sezgilerimizi kuvvetlendirir. Tüm salgı bezlerini harekete geçirir. Sinirleri sakinleştirir. Özgürlük hiisi verir ve inançlarımızı kuvvetlendirir. Böbreklere iyi gelir.
-Elmas: Cesaret verir ve başarı sağlar. Kabus görmemizi engeller. Beyin fonksiyonlarını şifalandırarak blokajları ortadan kaldırır.

7.Taç Çakrası
-Mavi Safir: Yüksek çakraları aktive eder ve bizi yüksek bilince götürür. Beynizmizi ve zihnimizi kozmik bilgiye ve sonsuz gerçeklere açar. Enerji titreşimleri bedenimizde ve ruhumuzda saflaştırıcı ve yenileyici etki yapar.
-Ametist: Psişik becerileri geliştirir ve meditasyon için mükemmel bir yardımcıdır. Ametist, şizofreni gibi ruhsal bozuklukları olan bir kişide kullanılmamalıdır. Kişiyi rahatsız eden takıntılı düşünceleri giderir.
-Lapis Taşı: Ruhunuzun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir.Akılcı olmayan düşünceleri netleştirir ve düşüncelerinize yoğunluk kazandırır.Küçük çocukları korkularından uzaklaştırır.
-Florit: Kişinin analitik yeteneklerini güçlendirir. Zihinsel açıklık verir, konsantrasyonu artırır. Geçmiş anıların tutsaklığından kurtulmamızı sağlar.
-Kristal Kuvars: Beyin fonksiyonlarını uyarır, zihinsel kontrasyonu kuvvetlendirir. Sindirim ve kan dolaşımını sağlıklı tutar. Negatif enerjiyi yok eder ve düşünce formlarını aktive eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük Frekans Titreşimleri - Enerji ile Hastalık veya Negatif Etkiler Nasıl Korunulur

Çakra dönüş yönleri,hangi çakralar bir birine bağlı,ruhsal gelişim çakra bağlantıları.

Yıldız Sembolleri Anlamı (Pentagram,Süleyman Mührü,Heptagram,Septagram,9 Köşeli Yıldız,11 Köşeli Yıldız, Ay ve Yıldız)