Müzik ve Dans ile Ruhsal Gücü Açığa Çıkarmak



-Güncellendi 31.12.2019.-

Müziğin ve Dansın Ruhsallığa Etkisi:

Müzik yaydığı enerjiler doğrudan sizin enerjinize bağlıdır. Her kişinin enerjisi farklı frekanslarda olduğundan dolayı müziğin etkisi/gücü kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ruhsal gücünüzü arttırmak için yaptığınız çalışmaya müziği ekleyip bir biri ile bağladığınızda çabucak etkisini göreceksinizdir. Meditasyon yaparken kendinizi tamamen unuttuğunuz müzikleri seçmeniz gerekiyor çoğu kişi; "yağmur,rüzgar,kuş" vb. sesler eşliğinde kendisini huzurlu hissedip bu müzikler eşliğinde yapmayı uygun görse de herkesin frekansı aynı olmamasından dolayı sizde bu tarz müzikler/sesler etki etmeye bilir. Kendiniz huzurlu ve rahat bulduğunuz müzikler eşliğinde yapmanızın size yararı olacaktır. Meditasyon müzikleri adı altında yayınlanan müzikler genelde dinleyen kişilere huzur vermesi adına doğa seslerini içermektedir ama siz bunları sırf "meditasyon müzikleri" adı altına olduğu için kullanmak zorunda değilsiniz.

Müzik ile durugörü yeteneğinizi arttırmanız mümkün bunun için; Gözlerinizi kapatıp sadece seslere odaklandığının ve gelen frekansları renkleri görmeye çalışın. Bu çalışmayı herhangi bir müzik ile yapabilirsiniz. Çalışmayı yapma sıklığınızı arttırdıkça durugörünüz daha çok gelişecektir ve gözleriniz kapalı çok net bir şekilde müziğin renklerini görmeye başlayacaksınız.




Müziğin Nasıl Bir Etkisi Var ?
Normal bir meditasyon anında zihninizi susturup boşaltmanız oldukça zor olabilir(yaptığınız çalışmalara göre değişiklik gösterir) müzik sizin zihninize doğrudan etki ettiği için odaklanıp, zihninizi boşaltıp rahat bir meditasyon yapmanıza yardımcı olur. Meditasyon anındaki inancınızı güçlendirip enerjiyi daha rahat hissetmenizi sağlar. Hissettiğiniz bu enerjiyi ile tüm çakralarınızı temizleyip enerjini akşını güçlendirebilir,vücudunuz ve auranıza yansıtıp kendinizi koruyabilirsiniz.

Yazımda karışıklık olmasın, net bir şekilde anlaşılsın diye müziği örnek vererek kullandım. Bunun dışında dansta müzik ile aynı etkilere sahip. Ama! Müziği nasıl ki boş boş dinlediğiniz de herhangi bir etki alamaz etkisini alabilmek için meditasyon amaçlı dinlemeniz lazım, bunun aynısını dans için de geçerli.

Tanrı Bağına Etkisi Neler ?
Ruhsal gücünüzü kullanmanıza yardımcı olduğundan dolayı Tanrı(herhangi varlıkta olabilir) davetinde; aranızdaki bağları, zihninizi tamamen susturduğunuz için çok daha rahat fark edip iletişime geçmenizi sağlar.

Buna örnek olarak; yapılan ritüel müziklerini ele alabiliriz. Genelde davul(bateri) ağırlıklı olmakla beraber, müzik sizin yaptığınız çalışmada "ciddiyeti" ön plana çıkardığı için yapılan iletişime geçme çalışmalarında başarınızı arttıracaktır. Meditasyonda olduğu gibi tanrı bağı kurarken aynı şekilde boş boş müzik dinleyip dans etmeniz size bir şey kazandırmayıp, inancınızı ters yönde etkileyebilir.

Müziği dinleyip dans ederken amacınız; belirlediğiniz Tanrı(herhangi bir varlık) ile iletişime geçmek olduğundan bu konuda müzik ve dans sizi çok daha ciddi bir duruma getirecektir. Bunu yaparken fark edeceksinizdir, yani müzik dinlerken veya dans ederken "Ciddiyet Farkındalığı"nı hissetmiyorsanız daha hazır değilsiniz demektir. Daha doğrusu Tanrı konusunda tereddütleriniz, korkularınız vb. bir durum var demektir. Kendinizi,çağıracağınız Tanrıyı,varlığı tanıyıp tekrardan denemeniz sizin için daha yararlı olacaktır. (Not: Tanrı ile iletişime geçme konusunu sadece örnek olarak söyledim. Dans ve müziği kendi ruhsal gelişim çalışmalarınız için kullanabilirsiniz.)

Işık ile kalın iyi çalışmalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük Frekans Titreşimleri - Enerji ile Hastalık veya Negatif Etkiler Nasıl Korunulur

Çakra dönüş yönleri,hangi çakralar bir birine bağlı,ruhsal gelişim çakra bağlantıları.

Yıldız Sembolleri Anlamı (Pentagram,Süleyman Mührü,Heptagram,Septagram,9 Köşeli Yıldız,11 Köşeli Yıldız, Ay ve Yıldız)