Sakinlik ve Enerji Yenileme Meditasyonu Nefes Meditasyonu


Bu meditasyon ne için yapılır?

Bu meditasyonu düzenli ve doğru yaptığınız zaman hayatınızda ne olursa olsun sakin olmanızı sağlayacaktır.(Sakin kalmak sadece yararlanırdan birisi kalp,göğüs,psikolojik rahatsızlıklar vb. bir çok hastalığada iyi gelmektedir.Bunun dışında odağınızı arttırır,enerji akışınızı iyileştirir.)

Meditasyon için gerekli ortam:

Bir meditasyon alanı ve pozisyonu belirleyip sürekli orada yapmaya özen gösterin.(Örnek; Bir ağaç dibinde çıplak ayak ile oturarak veya evde rahatsız edilmeyecek bir yerde oturup veya uzanarak.)Odaklanma bazlı bir meditasyon olduğu için dikkat dağıtıcı şeylerin olmadığı bir ortamı seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.Bunun dışında meditasyonu yapacağınız ortam çok aydınlık veya çok karanlık bir yer,çok aşırı soğuk veya çok aşırı sıcak bir yer olmamalı.


(Reklama bir defa tıklayıp sitemize ücretsiz destek olabilirsiniz. Teşekkür Ederim.)

Başlangıç ve Yapılış:

-Kendinizi tamamen rahatlatıp sakinleştirin. Bunu yapmadan devam etmeyin. Bir kaç dakika nefesinizi alıp vermenizi sayarak rahatlayıp sakinleşebilirsiniz.
-Nefes alıp verişinize odaklanın. Bunun içinde nefes saymayı kullanabilirsiniz mesela nefes alıp verince kısa nefes mi, yoksa uzun nefes mi alıyorsunuz bunun farkına varın ve nefesinize odaklanın 10 kere sayıp tekrar başa dönerek nefesinize odağınızı arttırıp kendinizi alıştırabilirsiniz.
-Nefes odağınız olduğu zaman zihin boşaldığı için meditasyonunuzu uyarlamaya başlayabilirsiniz.
*Mesela kendinizi nefes ile bir düşünüp aldığınız nefesi kendiniz olarak görüp devam ederseniz iç sıkıntınızı atmanıza yardımcı olacaktır.
*Nefes alırken enerjiye odaklanıp nefes ile beraber enerjiyide tüm bedene yansıtırsanız sonsuz güç ve özgürlüğü hissedeceksiniz.
*Nefes alıp nefesinizi tutun ve zihninize odaklanın bir çok şeyin değiştiğinin farkındalığına varacaksınız.
*Mantra kullanmak isteyen kişiler "om" mantrasını kullanabilirler. Bunu yaparsanız da zihniniz mantranın yaydığı ses frekansına göre ayarlanır.
*Kendinize odaklanıp benliğinize gözatın.
*Nefes alışınıza odaklanıp her nefesin nasıl yayıldığının, nefesin bedendeki hareketinin, etraftaki titreşimlerin farkına varın.

Uyurlama kısmına geçtiğiniz de odağınızın uzun süreli ve bozulmadan durması lazım. Bu yüzden meditasyonu yaparken hemen odaklanma kısmına atlamamanız sizin için daha iyi olacaktır.

Işık ile kalın iyi çalışmalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük Frekans Titreşimleri - Enerji ile Hastalık veya Negatif Etkiler Nasıl Korunulur

Çakra dönüş yönleri,hangi çakralar bir birine bağlı,ruhsal gelişim çakra bağlantıları.

Yıldız Sembolleri Anlamı (Pentagram,Süleyman Mührü,Heptagram,Septagram,9 Köşeli Yıldız,11 Köşeli Yıldız, Ay ve Yıldız)