Meditasyonda duruş ve oturuş nasıl olmalı ve önemi nelerdir?



Meditasyonda duruşunuz veya oturuşunuz çok önemli bir noktadır. Yaptığınız meditasyonun aktifliği sizin bulunduğunuz şekliniz ile alakalıdır, bu yüzden nasıl durmanız gerektiğini ne işe yaradığını maddeler halinde yazıp açıklayacağım.

Temel olarak uyulması gereken bir duruş/oturuş şekli vardır. Bu da 7 temel çakranın üst üste binmesi ve gerilmesidir,yani meditasyon yapacağınız zaman; omurganızı tam

düz tutup germeniz gerekmektedir. Omurganızı gererken, kendinizi rahatsız edecek kadar sıkmayın vücudunuz rahat olsun.Omuzunuz ve göğüsünüz genel olarak;göğüs dışa dönük,omuzlar ise hafif geriye giderek tam duruş sağlanır.

Tamamen doğru konumlanma bu şekildedir. Enerji vücudunuzda aktif şekilde hareket edecektir.

Not: Yukarıdaki konum tüm meditasyon halleri için geçerlidir. Meditasyon zamanında ellerinizin ve ayaklarınızın rahat bir konumda olmasına özen gösterin.

(Reklama bir defa tıklayıp sitemize ücretsiz destek olabilirsiniz. Teşekkür Ederim.)


-Sandalyede oturmak.

Sandalyede oturup meditasyon yapabilirsiniz. Bunda önemli olan; oturduğunuz sandalyenin rahat olması.Meditasyon sırasında sizi rahatsız edip sürekli uygulamanızı bölmesi alacağınız faydayı çokça düşürecektir.

-Uzanarak.

Uzanarak meditasyon yapabilirsiniz ama genel olarak bu şekilde meditasyon yapmanız uykunuzu getirip, uykuya dalmanıza sebep olacaktır. Uyuya kalmayacağınız şekilde uzanarak meditasyon yapabilirsiniz.

-Lotus oturuşu.

Lotus temel meditasyon oturuşudur. Tek bir şekilde değil bir kaç farklı lotus oturuşu vardır,internet görselleri veya videolarından bakıp lotusun çeşitli oturuşlarını öğrenebilirsiniz.

-Seiza oturuşu.

Lotus oturuşunun benzeri olup, tek farkı; ayak konumlarının çapraz değil, dizlerin üzerine oturulmasıdır. Lotusta olduğu gibi seiza oturuşunu da videolardan veya görsellerden bakıp kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Işık ile kalın iyi çalışmalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük Frekans Titreşimleri - Enerji ile Hastalık veya Negatif Etkiler Nasıl Korunulur

Çakra dönüş yönleri,hangi çakralar bir birine bağlı,ruhsal gelişim çakra bağlantıları.

Yıldız Sembolleri Anlamı (Pentagram,Süleyman Mührü,Heptagram,Septagram,9 Köşeli Yıldız,11 Köşeli Yıldız, Ay ve Yıldız)